Exista in apele dulci tropicale bivalve numite, in mod obisnuit, scoici de apa dulce. Diferite pe plan anatomic, ele sunt totusi de departe rudenii cu scoicile din apele noastre cotiere. Ele traiesc infundate, sau numai partial infundate, in sediment. Pentru a se hrani, ele filtreaza microalgele sau planctonul vegetal in suspensie in apa. Aceasta facultate poate fi utila in acvariu, pentru a atenua proliferarea acestui tip de alge.
In schimb, daca alimentatia se face defectuos, ei sfarsesc prin a muri, lucru pe care nu-l putem observa imediat, cu riscul poluarii pe care il reprezinta prezenta cadavrelor in apa. Interesul fata de bivalve in acvaristica de apa dulce ramane destul de limitat, cu atat mai mult cu cat speciile tropicale sunt pe piata tot mai rare.
Printre gasteropode, unele specii sunt considerate ca jenante, physele de exemplu, in timp ce altele, ca melsii-stafeta, ampulariile, melcii malaiezi sunt considerati a juca un rol ecologic pozitiv, in sensul ca se hranesc cu algele indezirabile. In conditii bune, ele prolifereaza rapid; pot fi inlaturate cu mana sau intinzandu-le o cursa cu o frunza de salata sau de spanac fiarta; plasata seara in acvariu, ea va fi acoperita de melci a doua zi dimineata. Disparitia unei populatii de gasteropode intr-un recipient pune foarte probabil in evidenta un dezechilibru.
4 Responses for "Nevertebrate, moluste, melci de acvariu"
Buna ieri mi – am luat si eu o colonie de creveti chery si un acvariu pe masura lor (120 litri ) , astfel ma intrebam daca pot sa le bag sanitari ventuza si ceva crabi sau raci de ocean mai mari , multumesc si toate cel bune.
vand cultura Grindall, 15 lei, inlocuieste foarte bine tubii si nu transmit boli se inmultesc usor.
Am si eu un acvariu cu pesti rosi li se mananca coada apoi mor de ce?
unde locuiesti dl cu grindalul
Leave a reply